Когато говорим за почивката ни и времето за релакс, всички разбираме колко е важно леглото. Освен неотменима част от обзавеждането, то трябва да бъде подходящо за определената стая.

В онлайн магазина на Хоп мебели ще откриете различни модели единични легла, които са подходящи за гостната, детската стая, вилата или студентското общежитие. Ние предлагаме различни цветове и размери, така че лесно да се впишат във всеки интериор. 

Разнообразие от цветове и размери

В нашия магазин за мебели можете да откриете голямо разнообразие от цветове, защото знаем колко са различни вкусовете на всеки от нас. Единичните легла, както всички други мебели, също имат своя принос в интериора. 

Ние предлагаме вариации в дървесни декори:

 • дъб сонома

 • дъб бланко

 • пасифик

 • венге

 • натурален цвят

 • орех

 • табако крафт

 • тъмен дъб и пясъчен дъб

 • дъб крафт сив.

Имаме и предложения в комбинация от два цвята:

 • дъб вотан и антрацит

 • дъб артизан и графит

 • рокфорд лайт и зелено

 • дъб бланко и графит

 • артизан и сиво

 • бял гланц и антрацит гланц. 

За почитателите на изчистените мебели предлагаме единични легла в бяло, както и тапицирани модели.

Независимо какъв цвят ще изберете, ние предлагаме подходящи нощни шкафчета, скринове и гардероби. Към всеки продукт в нашия сайт ще откриете свързани с него продукти, които са подходящи да бъдат комбинирани.

При избора на единично легло размерът е не по-малко важен от цвета. В онлайн магазина на Хоп мебели ще откриете модели с размери 82/190 см., 90/200 см. и 120/190 см. (персон и половина). Предлаганите от нас размери са стандартни, което улеснява избора на матрак и подходящи аксесоари. 

Най-често клиентите избират единично легло за матрак 82/190 см., тъй като заема най-малко място и е подходящо за детската стая на най-малките. За стаята на тийнейджърите чудесен вариант са моделите 120/190 см. Единичните легла с размер 90/200 см. най-често се избират за гостна стая или за по-малките тийнейджърски стаи.

Ако единичното легло ще се използва от по-възрастни хора, ние предлагаме моделите от модулна система Лео. Те са с височина на сядане 51 см. с матрак, докато стандартните са с височина на сядане около 45 см.

Повдигащ механизъм или чекмеджета

Практичните мебели са приоритет във всеки дом. Всички ние винаги имаме нужда от още място за съхранение. Единичните легла в Хоп мебели разполагат с повдигащ механизъм за съхранение на вещи под матрака, чекмеджета и/или ракла. 

Тези с повдигащ механизъм са сред най-популярните. Те са удобни, тъй като матракът се повдига лесно и без усилия, а в същото време се използва цялото пространство под леглото. Този начин на съхранение е подходящ както за модели с еднолицев матрак, така и с двулицев с подматрачна рамка. 

Единичните легла с чекмеджета често са в комплект и с ракла. Чекмеджетата са подходящи за съхранение на дрехи, дребни вещи, бельо и чорапи, а в раклата има достатъчно място за завивки и възглавници. Най-често са предпочитани за гостни и детски стаи и са с размер 82/190 см.

В онлайн магазина на Хоп мебели предлагаме и легла с повдигащ механизъм и ракла, които побират наистина много багаж под матрака и спално бельо в раклата.

А ако не ви допада идеята за съхранение, предлагаме и такива без повдигащ механизъм или чекмеджета, което улеснява почистването. 

С включен матрак

В нашия онлайн магазин можете да откриете единични легла с матрак. Те са бюджетно решение, с което ще спестите време. Можете да избирате дали матракът да бъде твърд (от дунапрен) или мек (с пружина тип "бонел"). Когато правите избор обърнете внимание с какъв матрак са предложенията ни.

Материали

Единичните легла в Хоп мебели са изработени от ламинирано ПДЧ или масивна букова дървесина. Всеки материал има свои предимства и недостатъци.

Вариантите от ламинирано ПДЧ се предлагат в повече цветове. Имате възможност да избирате от много декори. Също така са и по-функционални. Те разполагат с повдигащ механизъм или чекмеджета, а някои са и с ракла. От друга страна обаче, повечето единични легла от ламинирано ПДЧ са предназначени за еднолицев матрак.

Моделите от масивна букова дървесина са здрави и с класически дизайн, но се предлагат само в няколко цвята - натурален цвят, венге, сонома, цяло и орех. Те са с включена в цената подматрачна рамка и не разполагат с повдигащ механизъм или чекмеджета.