Здравият и комфортен сън зависи основно от избора на матрак. Затова в онлайн магазина на Хоп мебели можете да откриете над 30 eднолицеви, двулицеви и топ матраци. Те са в различни размери, така че да имате избор за всички легла у дома!

За ваше улеснение можете да изберете размер на матрака от падащото меню във филтрите към продуктите. С основните характеристики на всеки модел можете да се запознаете от детайлното описание. При нас ще откриете твърди и меки, луксозни модели и бюджетни решения. 

Състав

В онлайн магазина на Хоп мебели ще откриете голямо разнообразие от матраци с различни характеристики. Условно, те се делят на еднолицеви и двулицеви. По-важният момент обаче е техният състав.

 • Пружинени – това са стандартни и бюджетни предложения. Съставът представлява пружинен пакет тип „бонел“, който е предпочитан от хора, които са свикнали да спят на изключително меко. 

 • С покет система – мекота и издръжливост в едно! Ядрото на тези модели е от пружини, които са отделени една от друга чрез текстилни джобове. Тази система осигурява мекота и най-голяма издръжливост, в сравнение с всички останали видове. При голяма част от моделите покет системата е комбинирана със слой мемори пяна или еластична пяна, което прави матракът средно твърд и изключително удобен!

 • От пяна – твърди модели за всеки бюджет! Отличават се с висока степен на твърдост, която е препоръчителна за по-здравословен сън. В комбинация с кокосова вложка матраците от пяна са най-доброто решение за хора с ортопедични проблеми. Предлагаме и модели с профилирана пяна, която има масажиращ ефект!

 • С мемори пяна, които следват извивката на тялото! Моделите с мемори гел пяна в съчетание с покет система са златната среда за здрав и спокоен сън. Матраците с такъв състав са средно твърди и са подходящи както за хора, които предпочитат да спят на меко, така и за хора, които обичат да спят на твърдо.

 • Със специална дамаска – с грижа за кожата. Разбира се, когато спим, трябва да обърнем внимание и в какво допираме кожата си. В онлайн магазина на Хоп мебели можете да откриете матраци с дамаска от обработен с алое вера текстил, специален дишащ текстил, дамаска със сребърни нишки за по-голяма мекота, както и текстил с коприна. Предлагаме и модели с антибактериален текстил с бамбук!

 • Ортопедични – за здравословен сън! Тези модели се отличават с профилирана пяна и зони на комфорт в състава! Те осигуряват здрав сън и разпределят правилно тежестта според позицията на тялото!

Размери

Предлаганите размери от Хоп мебели са съобразени с предложенията за легла. Всеки модел се предлага в размери, които са подходящи за единичните легла, спалните, детските легла и пристите. В нашия онлайн магазин ще откриете еднолицеви и двулицеви модели в следните размери:

 • 82 / 190 см.                

 • 90 / 200 см.                

 • 120 / 190 см.               

 • 140 / 190 см.              

 • 144 / 190 см.              

 • 164 / 190 см.             

 • 160 / 200 см.              

 • 180 / 200 см.

При избора на размер имайте предвид, че обичайно габаритният размер на леглото не отговаря на размера на матрака. 

Обърнете внимание и на височината на различните матраци! В зависимост от вашите навици и ежедневие може да имате нужда от висок или нисък.

Двулицев или еднолицев

Еднолицевият матрак е модел с вградена подматрачна рамка, с която нямате нужда да закупувате допълнителна такава. Ако избраното от вас легло има повдигащ механизъм, той се монтира към вградената рамка. Когато избирате двулицев, не забравяйте, че към него трябва да закупите и допълнителна подматрачна рамка, ако леглото няма включена такава.

В онлайн магазина на Хоп мебели можете да откриете легла за еднолицев, за двулицев или подходящ и за двата вида матраци при това на достъпни цени. Бюджетните варианти на легло с матрак в повечето случаи са с еднолицев поради конструкцията на леглото. 

И еднолицевите, и двулицевите матраци могат да бъдат бюджетни, меки или твърди, със специален текстил или с мемори пяна.