ХОП Мебели са един от водещите магазини в страната за кухни и кухненско обзавеждане. Когато избирате кухня за вашия дом, имайте предвид няколко уточнения, които ще помогнат да разберете терминологията и какво означават блок кухня, модулна кухня и т.н., за да е по-лесно да изберете нужното за вас.

 • „Кухня“ – повече от един шкаф, подредени в ред на пода и (или) окачени на стена в помещение за приготвяне на храна. Така подредените шкафове могат да бъдат комплектовани с мивка, общ плот или отделни плотове, гръб, аксесоари, батерия и др.
 • „Блок кухня“ – няколко шкафа горен и долен ред, които са подредени в конфигурация по определен размер, който не търпи корекции. Най-разпространените размери са: 120, 180, 200, 260 см.
 • „Модулна кухня“ – програма от разнообразни шкафове – модули, всеки с конкретен и непроменим размер, която предлага повече възможности да се състави комбинация от модули, която да запълни почти точно всяко помещение и да се доближи максимално до представата на клиента за поръчкова кухня. Обикновено наборът от модули се поддържа на склад, което позволява по-бързо за доставка.
 • „Термоплот“ – изграден от ПДЧ с висока плътност, покрит с меламиново HPL покритие. Устойчив на петна, замърсяване и на суха топлина в рамките на 100-120°С. Предлагаме две дебелини 28 мм и 38 мм.
 • „Термогръб“ – предпазва стената от мазнини и пръски вода върху работната зона. Има високо ниво на устойчивост на влага, издържа на температурни крайности.
 • „Колонен шкаф“ – шкаф с възможност за вграждане на фурна и микровълнова. Ширината на шкафа е стандартна 600 мм, дълбочина 570 мм, а височината се изчислява спрямо височината на долен ред шкафове с термоплот + височина на термогръб + височина на горен ред шкафове.
 • „Шкаф за свободно стояща пералня“ – състои се от две страници, между които се поставят уредът и термоплотът. Дължината е 650 мм, а височината трябва да е минимум 900 мм.
 • „Шкаф за миялна и пералня за вграждане“ – включва само врата, която се монтира на уреда. Предлагаме два размера – 600 мм и 450 мм.
 • „Шкаф за абсорбатор“ - служи за скриване на въздуховода или  тялото на абсорбатора. Дължината е стандартна 600 мм, а височината и дълбочината са в зависимост от вида на абсорбатора - за телескопичен, обикновен или за пълно вграждане.
 • „Основни материали“ – обичайно използвани са ПДЧ и (или) МДФ.
 • МДФ - плоча от дървесно влакнести плоскости със средна плътност. Отличава се с висока степен на влагоустойчивост, с гладка повърхност и висока здравина. Освен това притежава голяма еластичност и якост на огъване, плътност и нищожно набъбване след потапяне във вода.
 • ПДЧ - плоча от дървесни частици. Това е един от най-използваните материали за изработването на мебели от икономичен ценови клас, тъй като в сравнение с МДФ предлага по-богато разнообразие от цветове и фурнири от дървесни частици. Недостатъкът на ПДЧ е че има по-ниска влагоусточйвост.
 • „Визия“ – общият изглед на кухнята, съобразно тенденциите в интериорния дизайн – средиземноморски, винтидж, индустриален, ретро, провансалски, модернистичен, скандинавски и др.

Как да поръчате мечтаната кухня:

Разгледайте кухните в онлайн магазина ни hop-mebeli.com, там ще добиете точна представа за изгледа, размера и функционалностите на всички предлагани модели и техните цени. Поръчайте конретната кухня в сайта. Или опитайте да конфигурирате (съставите от модули или изберете готова блок кухня), съобразно размерите и разпределенията на вашето помещение. Направете кратък и груб чертеж на помещението. Представете си разстоянията за преминаване, отстоянията от другите мебели, напр. маса и столове, от врати и прозорци. Обсъдете с домакина/домакинята обичайните дейности и необходимите за тях удобства: големина на работния плот, разположение на коритото на мивката, котлоните, фурната, начина на отваряне на хладилника и пр.

За да не се затрудните особено, за да запазите спокойствието и духа на разбирателство в семейството, се свържете по телефона и уговорете среща с проектант в някой от нашите магазини.

Често задавани въпроси за кухня:

Въпрос: Какво е необходимо за направата на проект?
Отговор: Размери на помещението, ако има комин – също неговия размер, какви уреди ще има и на коя стена какво ще бъде разположено.

Въпрос: Проектът за кухня заплаща ли се?
Отговор: Не, проектът е безплатен.

Въпрос: Мога ли да видя 3Д проект на моята кухня?
Отговор: Да, може. Предлагаме голямо разнообразие от готови модули с точно определени размери,  фасади и функционално разпределение, от които е възможно да съставим комбинация, напълно отговаряща на характеристиките на Вашето помещение.

Въпрос: Какъв е срокът за изработка на кухнята?
Отговор: Зависи на кой модел кухня се спрете. Минималният срок е месец, максималният – два. Срокът за монтаж се договаря допълнително.

Въпрос: Предлагате ли монтаж?
Отговор: Да, по график и само за София и районите, близки до нея.

Въпрос: Какво включва монтажът?
Отговор: Монтаж на шкафове, плотове, стенни панели, вграждане на електро уреди. Всичко, което е необходимо за кухнята, без ВиК и ЕЛ услуги.

Въпрос: Каква е цената за монтаж?
Отговор: Монтажът на кухнята е 20% от сумата + допълнителни операции, които се определят от вида уреди, които има клиента.

Въпрос: Ако монтажът не е от вас, гаранцията отпада ли?
Отговор: Не, всичко като дефект, което не е по вина на клиента, се отстранява в рамките на срока за рекламации.

Въпрос: Може ли шкафовете ми да са до тавана?
Отговор: Предлагаме различни височини на горните шкафове. Те могат да бъдат 72 и 92 см. Имаме и надстройки - плитки и дълбоки, които са с височина още 36 см. Максималната височина, която можем да постигнем от пода до тавана е 259 см.

Въпрос: Предлагате ли доставка?
Отговор: Да, предлагаме безплатна доставка на кухни до адрес в цялата страна, при поръчки над 350 лева.  Но не предлагаме услуга разнос и качване по етажи.

Къде можете да откриете Хоп Мебели:

Гр. София, ж.к. Дружба 2, РУМ, ет. 2, телефон: 0896 66 10 85

Гр. София, ж.к. Люлин, ул.Обелско шосе 20 (комплекс ХИТ – Люлин),
телефон: 0896 66 10 77

Гр. Нови Искър, кв. Курило, ул. "Чавдар Войвода" 55 (до завод Зебра),
телефон: 0896 66 10 99

Гр. Божурище, бул. „Европа“ 6, телефон: 0896 66 41 83

Гр. Дупница, ул. „Никола Малашевски“ 20 (бивш ЗИО),
телефон: 0896 66 41 79

Внушителен като изложбени мостри е нашият кухни център в Божурище - с изложени най-различни стилове кухни, разпределения и цветове - малки, големи, ъглови, прави, бели, цветни компбинации. Но сте добре дошли и в другите ни магазини, ако са по-удобни като локация. Предварителната уговорка е важна, за да сте сигурни, че проектантите ще са свободни в часа, в който ще дойдете. Проектът, който ще създадем е безплатен за вас.

Вдъхновете се за мечтаната кухня още сега като разгледате предложенията в сайта ни!